Starcraft 2

Wszystko o grach na PC. Rozmowy o dawnych, aktualnych i zapowiedzianych grach.

Re: Starcraft 2

Postprzez Ej_ » Cz lip 29, 2010 8:53 am

SHOGUN_YAMATO napisał(a):można sobie jeszcze pograć w Zagubionego Wikinga

W sensie w pełną wersję?
Obrazek
Ej_

Postprzez Karl0ss » Cz lip 29, 2010 9:34 am

W sensie pokazanie przez blizzarda mozliwosci edytora i zrobienia shoot'em upa w którym latasz wikingiem (jednostką). I WCALE TAM ŻADNE DYSKRETNE MRUGNIECIE DO 'STARSZYCH' GRACZY
Obrazek
Karl0ss
JamLegenda

Postprzez Footman » Cz lip 29, 2010 10:06 am

quaz napisał(a):Została. I wystarczy. W Starcrafta grałem jak wyszedł, potem drugi raz jak kumpel miał LANa w domu (w czasach kiedy prawie nikt nie miał), a potem jak było już stałe łącze. 3 razy, wiele godzin zawsze. To trochę jak z Heroes of Might and Magic III. Tyle w to grałem w różnych momentach życia, że już raczej nie zagram w żadnego HoMMa nigdy. A z tego co widzę różnice między SC1 i SC2 nie czynią z sequela czegoś naprawdę nowego.

Ok, rozumiem.

quaz napisał(a):No i jeszcze na dokładkę Warcraft III mi się mocno nie podobał (nie dlatego, że był zły, po prostu nie trafił w gust) pomimo tego, iż lubiłem bardzo poprzednie dwie części.

Akurat lubienie Warcrafta III i lubienie poprzednich części wbrew pozorom nie ma ze sobą wiele wspólnego. W Warcrafcie III zmienili w stosunku do poprzednich części praktycznie wszystko co się dało bez zmieniania gatunku tej gry.
Gameplayowo: Zamiast sterować wielkimi armiami, sterujesz mini armiami, bardziej jakimiś grupkami wypadowymi, dowodzonymi przed bohatera, który jest superprzykoksem. Cała gra kręci się wokół bohatera. Do dyspozycji masz tylko 2 surowce, mapy są mniejsze, nie ma już floty, wszystkie jednostki mają tony hp w porównaniu do obrażeń, które zadają. Cztery rasy są nie do zbalansowania, owszem, na poziomie przeciętnego gracza tego za bardzo nie widać, ale niektóre rasy mają drobne przewagi nad innymi.
Fabularnie: Nagle okazało się, że Azeroth to nazwa świata, nie kontynentu, do tego kontynent nie ma teraz nawet nazwy. Dodano mnóstwo nowych ras, okazało się, że orki są tak naprawdę dobre i honorowe (wtf?). Z tego co pamiętam było jeszcze parę mniejszych dziur fabularnych, ale chyba je zapomniałem.

Tak czy siak Warcraft III różnił się od poprzedniczek tak bardzo jak tylko mógł, odnoszę wrażenie, że Blizzard trochę poeksperymentował na mniej cennej marce, żeby nie popełnić wtopy ze Starcraftem.
Obrazek
Footman

Postprzez SHOGUN_YAMATO » Cz lip 29, 2010 10:15 am

Co wyszło mu na zdrowie bo jak na razie SC2 trzyma się kupy fabularnie w porównaniu do jedynki. I gra się w to tak samo jak w SC1 poza tym, że można kontrolować bloby po 70 i więcej jednostek na raz, są nowe jednostki z nowym przeznaczeniem, jak słusznie zauważył Footman, każda jednostka jest teraz przydatna - np. Terrańiski transportowiec teraz dodatkowo leczy piechotę, Statek Naukowy leczy pojazdy itp.
SHOGUN_YAMATO

Postprzez chopak » Cz lip 29, 2010 2:20 pm

LOL, dopiero teraz zauważyłem, że domyślny portret nazywa się Kaczyński.
chopak

Postprzez SHOGUN_YAMATO » Cz lip 29, 2010 2:29 pm

Ok, kampania za mną. Teraz multi z Footmanem.
SHOGUN_YAMATO

Postprzez Footman » Cz lip 29, 2010 3:56 pm

Obecnie 4 osoby z forum mają Starcrafta 2, do tego znam jedną powiązaną z forum która też ma SC2 (Vinroli), co powiecie na forumową mini-ligę jak już wszyscy przestaniemy się podniecać singlem i przyzwyczaimy do rygorów multiplayera? Oczywiście jako pomysłodawca mogę zająć się organizacją.
Obrazek
Footman

Postprzez SHOGUN_YAMATO » Cz lip 29, 2010 9:21 pm

Wiesz, że ja chętnie bo kampanią już się skończyłem podniecać. Spoiler O ile ostatnie misje są epickie to końcowy filmik już nie.
SHOGUN_YAMATO

Postprzez Enzo_0 » Pt lip 30, 2010 2:41 pm

Kupilem i wlasnie instaluje.
Enzo_0

Postprzez SHOGUN_YAMATO » Pt lip 30, 2010 4:37 pm

Na razie nie mogę ogarnąć multi. Za dużo tego. Ale się uczę.
SHOGUN_YAMATO

Postprzez Spierek » Pt lip 30, 2010 8:01 pm

Spierek

Postprzez Godfather » Pt lip 30, 2010 8:24 pm

Nie mam o tym pojęcia, ale jeśli to spoiler to można ostrzec innym tekstem niż "nie klikajcie tego". Jeśli to spoiler, to "zaspoilerowałeś" ohydnie bo wiedziałeś że ludzie na to klikną.
Obrazek
Godfather

Postprzez Konrad » Pt lip 30, 2010 8:40 pm

Ktoś tak nakleił? Chamskie, ale i dosyć śmieszne. No przynajmniej śmieszne dla osoby której Starcraft 2 powiewa.
Obrazek
Konrad

Postprzez Arbitrarity » Pt lip 30, 2010 8:44 pm

Nie mam o tym pojęcia, ale jeśli to spoiler to można ostrzec innym tekstem niż "nie klikajcie tego". Jeśli to spoiler, to "zaspoilerowałeś" ohydnie bo wiedziałeś że ludzie na to klikną.

Spieru miał czyste intencje i nie jego wina że ludzie klikają na to, co im mówią, żeby nie klikać
Obrazek
Arbitrarity

Postprzez Enzo_0 » Pt lip 30, 2010 8:49 pm

Spieru, chyba cie cos popierdoliło. Nie otwieralem tego, ale i tak dostajesz warna. Nie, dwa warny bo zrobiles to specjalnie a nie niechacy.

EDIT: Nie interesuje mnie rowniez czy to co jest na tym obrazku to prawda.
Enzo_0

Postprzez Lagger » Pt lip 30, 2010 10:39 pm

A kto to jest raynor? :P
Lagger

Postprzez Enzo_0 » Pt lip 30, 2010 10:48 pm

Tak tylko ostrzegam na przyszlosc ze jesli ktokolwiek tutaj zespoiluje po raz kolejny Starcrafta 2 albo zespoiluje go fałszywie (co jest tak samo złe bo wiadomo czego sie nie spodziewac) dostanie albo kilka ostrzezen albo ban od razu.
Enzo_0

Postprzez Godfather » Pt lip 30, 2010 11:52 pm

Oj jak ja cię Enzo popieram w tej chwili, jak nigdy.

Co do Starcrafta:
Nigdy nie rozumiałem zajebistości tej gry, zwłaszcza jedynki. Była to chyba taka sama zajebistość jak w csie 1.6 wśród shooterów online. Niby to biedne, niby to takie zwyczajne, a wciąga. Co w csie nawet zauważyłem tak w ST ni chuja. W dwójkę może zagram, może nie, ale pewnie zagram - tyle że mi się nie śpieszy. Ze strategii to jeszcze jednego Total Wara mam do zaliczenia (pomijając Empire, bo to podobne ponoć do Napoleona)
Obrazek
Godfather

Postprzez Mesmer » So lip 31, 2010 1:15 am

Uważam, że warny dla Spierka, są po chuju głupie i bezsensowne. Ja sobie kliknąłem, bo mnie to powiewa, a dobry sposób na trolla. Gdyby napisał: Klikajcie na to, bo to warte zobaczenia, to warny byłyby słuszne, a ponieważ kazał nie otwierać, to tak naprawdę warny (2) za nic, bo równie dobrze mógłby tam być przepis na szarlotkę.

A i mam w dupie, czy dostanę warn, za użycie słowa warn.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mesmer

Postprzez Godfather » So lip 31, 2010 2:02 am

PIERDOLENIE. Wiadomo że jak pisze "Nie klikajcie tego" to i tak ludzie klikną spodziewając się jakiejś ohydnej rzeczy, czegoś głupiego. A z tego co zauważyłem (ja, stażem młodszy od was) na tym forum jest praktykowany dobry obyczaj informowania o SPOILERACH, czego Spier nie zrobił.
Obrazek
Godfather

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry na PC