Co w kinach grają

O filmach i wszystkim co z nimi związane.

Re: Co w kinach grają

Postprzez AsziM » Śr lip 14, 2010 9:53 pm

Właśnie wróciłem ze Shreka. Najpierw krótki wstęp.

Ludzie co do tego filmu podzielili się na 2 stronnictwa: jedno chce poziomu fajności pierwowzoru, reszta podchodzi do tego po prostu "hej, to nowy Shrek, pośmiejemy się". Ja do tego stronnictwa nalezę.

Film jest ok. Naprawdę się pośmiałem, Grubaśny Kot w Butach niszczył wszystkich, fabuła była nawet zgrabna. Generalnie, AsziM jest na tak.

I jeszcze jedno, co wyniosłem w ramach trailerów przed filmem: nowa myśl przewodnia animacji: pokazać wszystko od strony złego faceta.
ObrazekObrazek
AsziM

Postprzez Mesmer » Cz lip 15, 2010 7:29 am

Po rozmowie na mumble oczekiwałem od Ciebie właśnie takiego komentarza.
- Kupiłem bilety na Shreka
- Dude, po co ? To będzie jakiś shit
- A ja wam mówię, że pójdę i będę się świetnie bawił i śmiał

SO

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mesmer

Postprzez AsziM » Pt lip 16, 2010 6:36 pm

Wracam z Predators.

Film jest ok, spodziewałem się znacznie gorzej, zważywszy na filmy AvP. Fabuła jest w miarę zgrabna na te realia i parę plot twistów nawet mi się spodobało. Generalnie, Amerykański Twardziel, Żydowska Snajperka, Frajerkowaty Doktorek, Typowy Więzienny Wariat, Bojownik z Afryki, Żółtek z Yakuzy, Rosjanin z (jakżeby inaczej) Specnazu i jakiś Meks z Piekła Ameryki Środkowo-Północnej trafiają na planetę polowań Predatorów. Trochę za szybko się na mój gust orientują o co kaman, ale cóż, inaczej film by trwał dłużej. Wykonawczo jest parę zabawnych nawiązań do pierwszego Predatora. A to żółtek odwali Indianina (ci co pamietają film to wiedzą o czym mowa), a to Brody odwali Arnolda, pełny wachlarz. Nie będę zdradzał więcej. A, i film bardzo fajnie pokazuje podziały rasowo - klasowe w Ameryce. Zgadnijcie w jakiej kolejności ludzie giną.
ObrazekObrazek
AsziM

Postprzez Poison » Pt lip 16, 2010 7:43 pm

Obrazek
Poison

Postprzez Enzo_0 » So lip 17, 2010 2:35 pm

Slyszalem sporo plotek o penisowych włosach w Airbenderze i w koncu znalazlem zdjecie na ktorym je widac. Jakim cudem nikt z ekipy produkujacej to gowno nie zauwazyl ze jedna z bohaterek ma teraz glowe w ksztalcie WIELKIEGO CHUJA?!

Obrazek
Enzo_0

Postprzez Kot » So lip 17, 2010 2:44 pm

OK, teraz już totalnie muszę zobaczyć ten film. Strasznie żal mi kasy i tego, że zniszczy mi opinię o kreskówce, ale kobieta z penisem (ZAMIAST GŁOWY!!!11) jest tego warta.
Standardowa procedura. Policjanci podjadą, spiszą mnie, uznają to za nieszczęśliwy wypadek i wypuszczą.
Chociaż dziś jest inaczej, każą mi wyjść z samochodu. A, teraz widzę - przejechałem córkę burmistrza.
Kot

Postprzez Misza » So lip 17, 2010 2:46 pm

Enzo_0 napisał(a):nie zauwazyl

:lol:
Ja sądzę, że na bank zauważył, a to tylko taki chwyt, coby ciekawi ludzie poszli do kina. Patrz: Kot.
Misza

Postprzez Enzo_0 » So lip 17, 2010 2:47 pm

Kolejny dowod na to ze Shyamalan trolluje swoja publicznosc tym filmem.
Enzo_0

Postprzez Darekader » Pn lip 19, 2010 3:53 pm

Byłem na remake'u Pitch Black. Pozmieniali naprawdę sporo rzeczy, jednak czuć ducha oryginału.

Nazwali go "Predators".
Obrazek
Darekader

Postprzez Enzo_0 » Wt lip 20, 2010 5:39 pm

Predators bylo do dupy. Dlugo myslelismy nad choc jedna pozytywna cecha. Nie znalezlismy jej. Obejrzyjcie sobie jeszcze raz Predatora, bedzie sie milej ogladalo.
Enzo_0

Postprzez Enzo_0 » Pt lip 30, 2010 2:40 pm

Spotkałem dzisiaj Boga. Imie jego Incepcja.
Enzo_0

Postprzez nadrill » Pt lip 30, 2010 7:33 pm

czyli warto?
nadrill

Postprzez Darekader » Pt lip 30, 2010 11:33 pm

Byliśmy w 7 osób (i jedną pod-osobę) na Incepcji. Bardzo dobry film. Trochę podobny do Matrixa, tylko akcja toczy się w teraźniejszości.
W sumie nie wiem po co to piszę, nie pamiętam jak wróciłem do domu czyli to mój sen w tramwaju, czy gdzieś, i nikt tego nie przeczyta.
Obrazek
Darekader

Postprzez Smigol » So lip 31, 2010 12:09 am

Ja pragnę tylko wiedzieć, jak się dostałem do kina? Nie pamięam tego.
Obrazek
Smigol

Postprzez Lichtenstein » So lip 31, 2010 12:28 am

Obrazek
Lichtenstein
Forumowa Menda

Postprzez Mesmer » So lip 31, 2010 1:17 am

Dobry film, dobre zakończenie i matrixowe sceny walki, które tutaj mają sens.
Mesmer

Postprzez Kot » So lip 31, 2010 1:22 am

No dobra, Incepcja. Co można o niej powiedzieć?

Po pierwsze, to typowy buddie movie tak właściwie, coś co chętnie bym obejrzał z kumplami na DVD, żeby móc po każdej scenie zapauzować i buchnąć śmiechem, a w trakcie jednej sceny akcji co 5 sekund krzyczeć "ALE URWAŁ". Nawet w sali kinowej byłem tego blisko, ale że siedziałem obok pary, która przez pierwsze 15 minut filmu nie przestawała gadać (ale tak naprawdę głośno, tak że jak zaczęła się muzyka początkowa i robiła coraz głośniej to miałem wrażenie, że chciała ich po prostu zagłuszyć) to byłem wyjątkowo źle nastawiony do tego typu zachowania i wolałem sobie darować. Naprawdę, scen kiedy można się zaśmiać jest multum.

Po drugie, ten film jest fantastyczny, w obu tego słowa znaczeniach. Pomysł włażenia w sny jest fajny i... nawet logiczny, jak się nad tym zastanowić. Oczywiście wszyscy wiemy, że to niemożliwe (hehe... he...), ale jakby było, to mogłoby tak wyglądać. A właściwie wszystkie sceny są fajne, dwie płaszczyzny filmu (walka bohaterów z celem i bohatera ze swoją przeszłością) świetnie się uzupełniają. Sam fakt, że w tym filmie sceny akcji spokojnie się przeplatają z dramą (i to nie na zasadzie "raz to raz to", tylko że wszystko dzieje się w jednej chwili) i to mając muzykę pasującą do jednego i drugiego... No cóż, świetny film.

Po trzecie, Yusuf w tym filmie jest równie fajny co Yusuf w Balladzie o Geju Tonym.
Standardowa procedura. Policjanci podjadą, spiszą mnie, uznają to za nieszczęśliwy wypadek i wypuszczą.
Chociaż dziś jest inaczej, każą mi wyjść z samochodu. A, teraz widzę - przejechałem córkę burmistrza.
Kot

Postprzez Aval » So lip 31, 2010 10:44 am

Kot napisał(a):Po pierwsze, to typowy buddie movie tak właściwie, coś co chętnie bym obejrzał z kumplami na DVD, żeby móc po każdej scenie zapauzować i buchnąć śmiechem, a w trakcie jednej sceny akcji co 5 sekund krzyczeć "ALE URWAŁ".

Buddy movie to nie jest film do oglądania z kumplami tylko film o dwóch kumplach.
Obrazek
Obrazek
Aval

Postprzez Enzo_0 » So lip 31, 2010 10:50 am

Kot napisał(a):Naprawdę, scen kiedy można się zaśmiać jest multum.

Eeee, zaraz. Podaj jakies przyklady bo jakos mi nic nie przychodzi do glowy, oczywiscie oprocz tych dwoch-trzech scen majacych na celu rozluznienie napiecia. Ten film jest mocno powazny, jak zreszta kazdy film Nolana.
Enzo_0

Postprzez Mesmer » So lip 31, 2010 11:13 am

Mnie bawiły takie momenty jak np: [SPOIL ALERT]Jak moment, kiedy młody Fisher mówi do wujka, że ojciec powiedział, że jest zawiedziony.[/SPOIL ALERT]

A to wszystko przez to:
Obrazek

Było jeszcze parę takich sytuacji, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć.
Mesmer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ruchome Obrazki