Gunnerkrigg Court

Rozmowy o komiksach internetowych.

Gunnerkrigg Court

Postprzez Smigol » So maja 29, 2010 12:52 am

Gunnerkrigg Court

Świat przedstawiony w tym komiksie jest podzielony na dwa obozy - technikę i przyrodę.
Przyroda to hippie furrysie, będące zacofanymi magikami biegającymi po lesie. Technika to wielki kompleks szkolny, tytułowe Gunnerkrigg. Widać, że jest to bardzo inspirowane Harrym Potterem (z tego co się orientuję po obejrzeniu filmów. Czytałem tylko pierwszą książkę, niespecjalnie mnie wciągnęła). Bohaterka skrywająca wielką potęgę trafia do tajemniczego kompleksu oraz jest wplątana w bieg wydarzeń, od którego zależy los całej szkoły. BLAH BLAH BLAH.
Jednakże fabuła nadrabia ograny schemat, a oprócz magii (VERY ORIGINAL) szkoła jest pełna techniki. Wszelkie steampunkowe robociki i inny szmelc biegają po korytarzach i są ważnymi osiami fabularnymi w pewnych momentach.

No i mały teaserek w postaci strony numer 74. Tak wygląda kreska. Nic nie było fotoszopowane, doczytajcie do dołu strony.
Obrazek

Polish easter egg!
Ostatnio edytowano So maja 29, 2010 12:56 am przez Smigol, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Smigol

Re: Gunnerkrigg Court

Postprzez Misza » So maja 29, 2010 12:55 am

Smigol napisał(a):bardzo inspirowane Harrym Potterem (z tego co się orientuję po obejrzeniu filmów. Czytałem tylko pierwszą książkę, niespecjalnie mnie wciągnęła).

Nagle uświadamiasz sobie, że twoje dzieciństwo było puste i chujowe. Budzisz się z krzykiem, tylko po to, by odkryć, że i tak jesteś martwy. Może nie fizycznie, ale twoje człowieczeństwo nie pozostawiło po sobie nawet zimnego, gnijącego ciała.
Misza

Postprzez Smigol » So maja 29, 2010 12:57 am

MEH. Miałem Klocki Lego z Harrym, starczy mi.
Obrazek
Smigol

Postprzez chopak » So maja 29, 2010 1:04 pm

Smig, czy Ty całe dnie czytasz webkomiksy?
chopak

Postprzez Smigol » So maja 29, 2010 1:14 pm

Ostatnio byłem na wycieczce i nie miałem dostępu do netu, więc nie specjalnie, aczkolwiek tydzień przed wycieczką znalazłem dużo komiksów które kiedyś czytałem, ale zgubiłem do nich linka. Teraz je rzeczywiście czytam w czasie wolnym. Normalnie to sprawdzenie nowych stron zajmuje mi max 20 minut.
Obrazek
Smigol

Postprzez Wolfer » Wt cze 01, 2010 4:57 pm

Gunnerkrigga polecam każdemu kto lubi wielowątkowe historie i połączenie technologii z magią :P
Czytam na bieżąco od jakichś dwóch lat i uważam, że to jest świetny komiks :D
Tylko głupie jest to, że jeden rozdział często daje więcej tajemnic niż rozwiązuje jakąkolwiek (chociaż aktualny rozdział strasznie dużo ujawnia).
No i jest jeden polski akcent ;)
Wolfer

Powrót do Netkomiksy