W co teraz gramy

Wszystko o grach na PC. Rozmowy o dawnych, aktualnych i zapowiedzianych grach.

Re: W co teraz gramy

Postprzez Arbitrarity » Pt maja 28, 2010 3:10 pm

kompjutry. ;f

Masz, i nie marnuj punktów. Btw, Gangrele są fajniejsze.

Ontop: TES4 Oblivion. Nikt mi nie wmówi, że Morrowind był lepszy.
Obrazek
Arbitrarity

Postprzez quaz » Pt maja 28, 2010 3:52 pm

A kto Ci próbuje tak wmawiać? Morrowind jest tylko większy.
quaz
Site Admin

Postprzez Lichtenstein » Pt maja 28, 2010 4:15 pm

Najlepsza gra jest Malkavianem, ale to w sumie raczej na drugie przechodzenie, żeby wszystkie smaczki wyłapać.
Lichtenstein
Forumowa Menda

Postprzez Gigaman » Pt maja 28, 2010 4:28 pm

KotOR 2. Mam ochotę na Fallouta 2, jednakże nikt w pobliżu 10km nie ma, więc mała zmiana klimatu. Przy okazji może w końcu ukończę tę grę.
ObrazekObrazek
Gigaman

Postprzez Misza » Pt maja 28, 2010 4:33 pm

Arbitrarity napisał(a):Masz, i nie marnuj punktów.

Dzięki, przeżyję bez. ; ) To trochę jak czity.
Misza

Postprzez Arbitrarity » Pt maja 28, 2010 5:59 pm

Lichtenstein napisał(a):Najlepsza gra jest Malkavianem, ale to w sumie raczej na drugie przechodzenie, żeby wszystkie smaczki wyłapać.

Spoileruje ci wszystko. ;< Btw, reakcja na Malkavian jest mniej fajna niż powinna być, bo najwięcej, co ci powiedzą to "you have an interesting speech pattern".
@Quaz: Różni ludzie, którzy twierdzą, że Morrowind jest fajny, bo ma mniej cukierkowy klimat.
^: Żadne czity, po prostu oszczędność kilkudziesięciu punktów. ;d Zresztą, nie ma niczego, co bez umiejki uzywania komputerów nie dałoby się zrobić.
Obrazek
Arbitrarity

Postprzez Lichtenstein » Pt maja 28, 2010 6:18 pm

No, faktycznie ciapkę podkręcone to mogło by być, ale i tak rozmowy ze znakiem drogowym i tak dalej rządzą. Bardziej smutało mnie to, że w miarę normalnie można było gadać z kluczowymi npcami jako nosferatu, a tylko mięso armatnie na ulicach tak naprawdę panikowało.

Jeśli chodzi o powergaming ze skillami, to jeśli już, to radziłbym przejrzeć faq od książek, coby nie marnować punktów, jest na tylko na granicy cziterstwa i żmudnego, wytrwałego planowania. Ja bez niego szczęśliwie załatwiłem jakieś 70-80% książek i tak, ale z nim bym pewnie sobie oszczędził spamiętywania co jest w sklepach.
Lichtenstein
Forumowa Menda

Postprzez ndysh » Pt maja 28, 2010 7:23 pm

Oj... naprawdę coś musiało się stać, że odpaliłem FF X, grę mam od początku posiadania PS2 (Czerwiec.), a kiedyś jRPGi łykałem na potęge... Stary jestem...
Kluski z serem.

Obrazek
ndysh

Postprzez Misza » Pt maja 28, 2010 8:41 pm

Arbitrarity napisał(a):^: Żadne czity, po prostu oszczędność kilkudziesięciu punktów. ;d Zresztą, nie ma niczego, co bez umiejki uzywania komputerów nie dałoby się zrobić.

Spoko. A mogę grać tak jak ja chcę, frajerząc punkty na jakieś "niepotrzebne" gówna i generalnie srać na powergaming przy pierwszym podejściu? Czy jest to zakazane?
Misza

Postprzez boromi » So maja 29, 2010 8:08 pm

Gramy w Call of Duty: World at War. Niech mi ktoś powie, proszę - cała ta gra jest tak cienka, czy może pierwsza kampania Aliantami to tylko jakiś koszmarny wyjątek? Serio - gameplay rodem z jakiejś niskobudżetówki od CI. Walka z banzaiowcami to w sumie nawet zabawny 'remake' corridy z Serious Sama.
Obrazek
boromi

Postprzez Kot » So maja 29, 2010 8:29 pm

Ruska generalnie jest lepsza, ale gra i tak ssie.
Standardowa procedura. Policjanci podjadą, spiszą mnie, uznają to za nieszczęśliwy wypadek i wypuszczą.
Coś jest inaczej, każą mi wyjść z samochodu. A, teraz widzę - to córka burmistrza.
Kot

Postprzez Spiri » So maja 29, 2010 8:46 pm

7 h na liczniku, a Okami dopiero się rozkręca. Genialna gra, warto było odkurzyć czarnule. Czemu teraz nie robią takich gier :(
Obrazek
Spiri

Postprzez quaz » So maja 29, 2010 10:52 pm

boromi napisał(a):Gramy w Call of Duty: World at War. Niech mi ktoś powie, proszę - cała ta gra jest tak cienka, czy może pierwsza kampania Aliantami to tylko jakiś koszmarny wyjątek? Serio - gameplay rodem z jakiejś niskobudżetówki od CI. Walka z banzaiowcami to w sumie nawet zabawny 'remake' corridy z Serious Sama.

Nie wiem, grałem w to w co-opie, czyli tak jak zwykle jest fajniej, i odechciało mi się w jakichś okopach jak dostałem miotacz ognia. Nudne to było. Multi w becie nawet dawał radę, w pełnej nie próbowałem. No i Nazi Zombies może być zabawne przez kilka chwil. Kampania mnie znudziła.

Ontop: pograliśmy trochę z kumplem w Lost Planet 2. Całkiem długa ta gra nawet. I potwornie nierówna. Fajne momenty przeplatają się z nudnymi, świetne walki z bossami z totalnie dennymi, stopień trudności skacze jak głupi od "idziemy i bezstresowo rozwalamy wszystko" do "zaraz mnie krew zaleję, nie mogę nic zrobić, ciągle mnie zabijają". Ale ta gra powstała z myślą o co-opie i niektóre momenty są jednak świetne. Szkoda, że całość jest taka nierówna.
quaz
Site Admin

Postprzez Enzo_0 » So maja 29, 2010 10:55 pm

Kot napisał(a):Ruska generalnie jest lepsza, ale gra i tak ssie.

Yep. Gra jest niedobra i śmierdzi kupką.
Enzo_0

Postprzez AsziM » N maja 30, 2010 1:40 am

Treyarch. Jedno słowo, które niszczy CoDy. Multi było dobre, bo było kalką tego z MW.

Split Second na tapecie. Matko, ta gra pokazuje jak połączyć klasyczną arcade'ową grę wyścigową i połączyć ją z wybuchami i rozmachem końcówki Crysisa. Inaczej tego nie ujmę. A, i poziom trudności jest nieźle wyśrubowany.
ObrazekObrazek
AsziM

Postprzez Kikas » N maja 30, 2010 12:02 pm

Spiri napisał(a):7 h na liczniku, a Okami dopiero się rozkręca. Genialna gra, warto było odkurzyć czarnule. Czemu teraz nie robią takich gier :(

To pewnie nawet jeszcze nie masz wszystkich mocy ;d
Z Okami moją ulubioną walką jest starcie z 9cio ogoniastym lisem. Z powodu [spoiler]"No to włączmy tryb rysowania i pomyślOH SHIT CZEMU ON MI TUTAJ RYSUJE O BOŻE MAMO"[/spoiler] To bardzo podkręca adrenalinę :D
ObrazekObrazekObrazek
Kikas

Postprzez Smigol » Pt cze 04, 2010 11:55 pm

ObsCure na PS2
Horror, w stylu pierwszych Silentów i Residentów, ale ma jedną ciekawą funkcję - Kooperację. Cały czas podróżujemy z drugą postacią, która może być przejęta przez drugiego gracza. Każdy z bohaterów się różni - Jeden jest sportowcem i może sprintować, jedna z lasek ma przeszkolenie z pierwszej pomocy, także lepiej leczy, oraz daje rady. Inny koleś jest dziennikarzem i potrafi określić czy w tym pomieszczeniu jest jeszcze coś ważnego.

Poza tym... Pierwsza postać która zostaje zagubiona, a wszystko >implikuje, że najpewniej jest martwa nazywa się Kenny. Postać w niebieskiej czapce to Stan, a jeden z nauczycieli to Mr. Garrison. SOMETHING MISTAKE.
Obrazek
Smigol

Postprzez Gigaman » So cze 05, 2010 12:28 am

KotOR 2 skończone (gorsze od jedynki), teraz pora dokończyć Personę 4 i Okami. Potem może Black.
Moja PS2 ma swój renesans w te wakacje.
ObrazekObrazek
Gigaman

Postprzez quaz » So cze 05, 2010 7:55 pm

No More Heroes 2: Desperate Struggle na Wii.

Ależ ta gra jest kosmicznie idiotyczna. Czwarta ściana zostaje wyburzona już w pierwszej scenie, odcięte głowy wyrzucone w powietrze i spadające na szyję właściciela pozwalają jeszcze właścicielowi nie tylko żyć przez chwilę, ale i mówić, a znany zawodnik grający w amerykański football może razem ze stadem cheerleaderem przetransformować się w ogromnego robota.

Uwielbiam tę kretyńską grę.

Niestety rozgrywka jest równie słabawa jak w pierwszej części. Jest o tyle lepiej, że wywalili nudne jeżdżenie po mieście w stylu GTA i teraz się po prostu wybiera lokacje na mapie, a wszystkie prace dodatkowe prezentowane są w stylu 8-bitowych gier i niektóre z nich są naprawdę niezłe (są gry logiczne, zręcznościowe, platformówki itd.).

Gra wygląda naprawdę świetnie jak na tytuł na Wii, tylko momentami jest trochę zbyt ciemna i w połączeniu z niską rozdziałką zwyklego TV nie widać wtedy za wiele - a to nie horror, więc nie jest do dobre. I mój telewizor SD jest 4:3 - dość mocno odczuwam, że gra powstawała z myślą o 16:9, pole widzenia jest momentami za wąskie.

Ale dla stylu, kretynizmów i bezczelnej parodii wszystkiego co japońskie (nawet kreskówka w TV parodiuje anime w rodzaju Sailormoon pokazując nagie transformacje i zbyt wiele rzutów okiem na majtki bohaterek) chce się w to grać :D
quaz
Site Admin

Postprzez Kikas » N cze 06, 2010 3:49 pm

quaz napisał(a):No More Heroes 2: Desperate Struggle na Wii.

wiele rzutów okiem na majtki bohaterek) chce się w to grać :D

Mhm. Okej.
Ej a mówiłeś że wyszło NMH pierwsze na PS3, wiesz może gdzie można to dorwać?
ObrazekObrazekObrazek
Kikas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry na PC