Red Dead Redemption

Wszystko o grach na konsole. Rozmowy o dawnych, aktualnych i zapowiedzianych grach.

Re: Red dead redemption

Postprzez Enzo_0 » So maja 29, 2010 10:52 pm

quaz napisał(a):Za ile były te na PS3?

Z tego co pamietam 250. Na x360 229 zl.

Spiri napisał(a):Milion filmików na YouTube o bugach RDR. Czy ta gra to jeden wielki bug?

Gram wlasciwie dwa dni nonstop i spotkalem tylko jednego buga, ale takiego dosc istotnego - nie moglem uzywac przycisku Y. Nie wyskakiwaly w ogole prompty o wcisniecie Y, nie moglem wiec uzywac koni, podnosic wiezniow itp. Load zalatwil sprawe.
Enzo_0

Postprzez Darekader » So maja 29, 2010 10:55 pm

Oczywiście nie zdążyłem, a koleś z Games Worlda w Saturnie, który wczoraj w Złotych mówił mi, że będzie w sobotę, powiedział, że będzie w poniedziałek. Tyle że to optymistyczna wersja. Innymi słowy, i pojutrze i popojutrze Arkadia + Złote Tarasy :/ Nie żeby mi się nie chciało wychodzić z domu... Ale jeez, wyjść z domu cztery raz żeby polować na grę?

Osobiście bym zadzwonił i zarezerwował egzemplarz jakby był (nawet tak zrobiłem), ale ja się tam nie znam.

Milion filmików na YouTube o bugach RDR. Czy ta gra to jeden wielki bug?

Spotkałem sam tylko jeden. Coś Ci goście muszą kombinować cały czas.
Obrazek
Darekader

Postprzez Karl0ss » So maja 29, 2010 10:58 pm

Ja właśnie przed chwilą miałem to co Enzo - po cutscence w misji nie mogłem wsiąść na konia (innych rzeczy pod trójkątem/Y nie sprawdzałem), reset misji pomógł.
Już 2 bug, czekam na ptakoludzi.
Obrazek
Karl0ss
JamLegenda

Postprzez quaz » So maja 29, 2010 11:00 pm

Kot napisał(a):Oczywiście nie zdążyłem, a koleś z Games Worlda w Saturnie, który wczoraj w Złotych mówił mi, że będzie w sobotę, powiedział, że będzie w poniedziałek. Tyle że to optymistyczna wersja. Innymi słowy, i pojutrze i popojutrze Arkadia + Złote Tarasy :/ Nie żeby mi się nie chciało wychodzić z domu... Ale jeez, wyjść z domu cztery raz żeby polować na grę?

Proponuję używać telefonu. Chociaż goście ze Świata Gier na Chmielnej ładnie dziś dali ciała. Dzwoniłem i pytałem o RDR i No More Heroes 2. Powiedzieli, że obydwu nie ma. A potem poszedłem z ciekawości zobaczyć i co? No More Heroes 2 było. Porażka trochę.
Enzo_0 napisał(a):
quaz napisał(a):Za ile były te na PS3?

Z tego co pamietam 250. Na x360 229 zl.

Uch, to przegięcie pały. Poczekam aż przestaną wykorzystywać okazję i zaczną to sprzedawać w takich cenach jak powinni.
quaz
Site Admin

Postprzez Enzo_0 » So maja 29, 2010 11:04 pm

Fantastyczny byl ten moment po pierwszym przeplynieciu rzeki promem. Przed toba calkiem nowy, gigantyczny obszar, wsiadasz na konia, wszystkie dzwieki cichna, pada deszcz i zaczyna grac TO. Taka prosta rzecz, a spowodowala ze gra dostala u mnie jeden punkt wiecej.
Enzo_0

Postprzez Kot » So maja 29, 2010 11:10 pm

Darekader napisał(a):Osobiście bym zadzwonił i zarezerwował egzemplarz jakby był (nawet tak zrobiłem), ale ja się tam nie znam.

I co, tak po prostu mówisz żeby Ci odłożyli i oni to robią? Żadnych dopłat, "kto pierwszy ten lepszy" ani nic w tym rodzaju?
Standardowa procedura. Policjanci podjadą, spiszą mnie, uznają to za nieszczęśliwy wypadek i wypuszczą.
Chociaż dziś jest inaczej, każą mi wyjść z samochodu. A, teraz widzę - przejechałem córkę burmistrza.
Kot

Postprzez quaz » So maja 29, 2010 11:12 pm

Hmm, soundtrack jest bardzo dobry? Bo może sobie bym kupił kolekcjonerkę ze ścieżką dźwiękową (była dostępna jak patrzyłem ostatnio) - jest droższy, ale przynajmniej wiedziałbym, że płacę za coś, a nie przepłacam, bo ktoś sobie wykorzystuje sytuację, iż gry nie można kupić.
quaz
Site Admin

Postprzez Darekader » So maja 29, 2010 11:18 pm

Kot napisał(a):I co, tak po prostu mówisz żeby Ci odłożyli i oni to robią? Żadnych dopłat, "kto pierwszy ten lepszy" ani nic w tym rodzaju?

Zapytali się tylko za ile będę. Powiedziałem że za 40 minut maksymalnie (byłem po godzinie, korki). Jeszcze pracownik od którego odebrałem grę pogratulował mi że ostatnią sztukę dorwałem.
Obrazek
Darekader

Postprzez Smigol » So maja 29, 2010 11:30 pm

Wait, Quaz... Świat gier, Chmielna? Czyżby poszukiwania RDR zaprowadziły Cię aż do Warszawy?
Obrazek
Smigol

Postprzez quaz » So maja 29, 2010 11:31 pm

Nie. Byłem dziś w Wawie z całkiem innych powodów - za RDR rozglądałem się przy okazji.
quaz
Site Admin

Postprzez Kot » So maja 29, 2010 11:36 pm

Ojeny Smigol ogarnij Twittera, tam takie fascynujące rzeczy że ho-ho, aż się powinienem tu chwalić :p
Standardowa procedura. Policjanci podjadą, spiszą mnie, uznają to za nieszczęśliwy wypadek i wypuszczą.
Chociaż dziś jest inaczej, każą mi wyjść z samochodu. A, teraz widzę - przejechałem córkę burmistrza.
Kot

Postprzez Enzo_0 » So maja 29, 2010 11:41 pm

Dla tych ktorzy przeszli RDR - ile mi jeszcze gry zostalo? Biorac pod uwage tylko glowna linie fabularna. Jestem w momencie ROT13 cb wnxvpuf 3 zvfwnpu qyn Ynaqban Evpxrggfn (fgnel erjbyjrebjvrp j zrxflxh), avp vaartb j Zrxflxh avr eboyrz.

Zastanawia mnie troche dziwna droga rozwoju Dead Eye. Jest dokladnie odwrotnie niz powinno byc wg mnie. "Najgorszy" poziom to zwykly bullet time jak max payne, w drugim cele zaznaczaja sie po przejechaniu po nich celownikiem (jak CoJ2), a w najlepszym trzeba samemu oznaczac wrogow. Nie czaje. Zdecydowanie najlepiej uzywalo mi sie Dead Eye z pierwszego poziomu.

Taka refleksja mi przyszla do glowy - daaawno nie widzialem tak odrazajacych postaci w grze komputerowej. Zarowno pod wzgledem wizerunku jak i charakteru. Swietne przedstawiono syf tamtych czasow. Seth stoi na czele tej gromady, taki Gollum do potęgi.
Enzo_0

Postprzez Darekader » So maja 29, 2010 11:46 pm

Enzo_0 napisał(a):Dla tych ktorzy przeszli RDR - ile mi jeszcze gry zostalo? Biorac pod uwage tylko glowna linie fabularna. Jestem w momencie ROT13 cb wnxvpuf 3 zvfwnpu qyn Ynaqban Evpxrggfn (fgnel erjbyjrebjvrp j zrxflxh), avp vaartb j Zrxflxh avr eboyrz.

Drugie tyle gry, nawet więcej.

A co do Dead Eye - drugim poziom służy do jak najlepszej eksterminacji wrogów (dlatego jest w multi). Pierwszy praktycznie nic nie robi. A trzeci jest dla graczy takich jak ja - dobrze wymierzony strzał w nogę z b daleko jest inaczej nie możliwy (jak jeszcze gość jedzie na koniu). I o wiele łatwiej odstrzelić komuś pistolet z ręki.
Obrazek
Darekader

Postprzez Enzo_0 » So maja 29, 2010 11:57 pm

Chyba nie bylo postowane:

http://www.youtube.com/watch?v=9lpTuNUTd8I

Jakbym to sam zobaczyl podczas gry to bym umarl ze smiechu.
Enzo_0

Postprzez Karl0ss » So maja 29, 2010 11:58 pm

Ale przecież przy 3 lvlu możesz używać dead-eye'a jak z 1, poprostu zamiast 'zarzucac' znaczek to ciskasz strzał (co jest dosyć przydatne :))
Obrazek
Karl0ss
JamLegenda

Postprzez Enzo_0 » N maja 30, 2010 12:00 am

Karl0ss napisał(a):Ale przecież przy 3 lvlu możesz używać dead-eye'a jak z 1, poprostu zamiast 'zarzucac' znaczek to ciskasz strzał

Ale wtedy sie wylacza Dead Eye i znowu trzeba wlaczac.
Enzo_0

Postprzez nadrill » N maja 30, 2010 12:31 am

Enzo_0 napisał(a):Fantastyczny byl ten moment po pierwszym przeplynieciu rzeki promem. Przed toba calkiem nowy, gigantyczny obszar, wsiadasz na konia, wszystkie dzwieki cichna, pada deszcz i zaczyna grac TO. Taka prosta rzecz, a spowodowala ze gra dostala u mnie jeden punkt wiecej.

Deszcz miales przypadkowo, ja np. jechalem w pelnym sloncu.
nadrill

Postprzez Darekader » N maja 30, 2010 10:11 am

Teraz gram głównie na multi (nawet chwilę ze Smigolem).
Misje "coopowe" na free roamie są mocno średnie. Nie są złe, tylko wszystkie da się przejść samemu (nawet jak się umrze pare razy to nic się nie stanie), a chyba nie o to chodziło. Jak ktoś specjalnie robi posse (odpowiednik drużyny, teamu, nie wiem) żeby najechać na prościuteńkie pike's basin to mi się śmiać chce. Przynajmniej sam sobie nabiłem tytuł "Lawbringer".
Mam nawet plan żeby wchodzić na free roamy z dużą ilością osób i czekać aż będzie cwaniaczek nabijający level na policjantach. Wczoraj ze Smigolem jednego takiego odstrzeliliśmy (za co ten widząc jak dobry jestem chciał dołączyć do naszego posse, ale to inna historia). Szkoda że tak mało ludzi przekracza granicę 1000$ za głowę, tylko w tedy są widoczni jako kryminaliści.
Obrazek
Darekader

Postprzez Mesmer » N maja 30, 2010 10:56 am

Jak przeczytałem 1000$ to się zaśmiałem, bo przypomniało mi się, jak Enzo robił Livestream i wygrał 5$ bawiąc się nożem xD Ale Kasy nafarmił :P
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mesmer

Postprzez Enzo_0 » N maja 30, 2010 11:53 am

Kurde, troche szkoda ze ta gra dzieje sie tak pozno, az w 1911 roku. Do dzikiego zachodu srednio pasuja mi pistolety samopowtarzalne, karabiny bolt action i strzelby pump action. Chyba jednak wole taki calkiem stary dziki zachod z bardziej gównianą bronią.

Tez wam sie wydaje ze walka jest zdecydowanie za latwa? Podczas strzelanin ginalem wylacznie kiedy chcialem zrobic cos glupiego, w stylu szarza przez srodek ulicy. Przynajmniej poprawili euphorię, nie jest tak zepsuta jak w GTA 4. Tam jak sie trafilo goscia w cokolwiek to zaczynal tanczyc przez kilkanascie sekund, tutaj jest to zdecydowanie bardziej realistyczne.
Enzo_0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry konsolowe